Forstrom Lanceert Inzicht-in-Energie

Energie is een ingewikkeld onderwerp, waar we lang nauwelijks over nadachten. Het is belangrijk dat het altijd werkt. Het is belangrijk dat je bij een leverancier zit die lage prijzen heeft. En dat was het wel zo'n beetje. Elke maand een vast voorschot maakt van energie een 'vaste last' waar je verder niet veel mee lijkt te kunnen. Zoiets als belasting betalen. En de energierekening bestaat ook voor een groot deel uit belasting! Maar wat je betaalt is veel variabeler dan je misschien denkt. Rond de 90% van je kosten hangt direct samen met je verbruik.

De energiemarkt is in transitie. Het tijdperk van de fossiele brandstoffen zoals aardgas, kolen en olie komt langzaam ten einde. Deels omdat we dat willen. We maken ons zorgen over het milieu, over aardbevingen door gaswinning, over klimaatverandering door CO2-uitstoot, over import van brandstoffen uit nare landen, en over de vraag hoelang deze grondstoffen nog tegen redelijke prijzen beschikbaar zullen zijn. Maar deels ook omdat het kan. De techniek voor het winnen van energie uit bijvoorbeeld zon en wind is inmiddels zover voortgeschreden dat er reële alternatieven zijn om je huis warm en het licht aan te houden. Zeker als je dit combineert met moderne bouwtechniek en apparatuur. Ook voor vervoer zullen de komende jaren andere oplossingen dan de traditionele brandstofmotor steeds meer voor gaan komen.

Dit stelt ons echter voor veel vragen. We moeten beter gaan begrijpen wat deze alternatieven zijn, wat ze voor ons gaan betekenen, en waar we op moeten letten bij het kopen of verbouwen van ons huis, bij het investeren in nieuwe apparatuur, of bij het kopen van een auto. Bijna alles wat we doen en aanschaffen heeft immers een energiecomponent die de jaarlijkse kosten na de aanschaf sterk kan beïnvloeden.

Forstrom stelt zich ten doel om het inzicht dat je hiervoor nodig hebt te vergroten, en een aantal van deze vragen te onderzoeken. We hebben hiervoor een nieuwe website opgezet, die we dan ook Inzicht-in-Energie genoemd hebben. Hier zullen we de komende tijd feiten en meningen publiceren. Doe er je voordeel mee, en laat ons weten wat je ervan vindt!

 

Offerte aanvragen0


Forstrom levert stroom en gas aan kleinverbruikers met een slimme meter. Forstrom is verkooppartner van Qwint B.V. te Hengelo

© 2018 Forstrom