Forstrom klanten besparen in eerste jaar 15% op energiekosten

In het eerste jaar dat Forstrom op de markt is, hebben onze klanten 15% minder betaald voor hun energie dan verwacht werd op basis van hun vroegere verbruik. Dit komt doordat zij 14% minder gas en 7% minder stroom zijn gaan verbruiken. Daarnaast profiteren zij direct van de gedaalde prijzen op de energiemarkt.

Forstrom is opgericht vanuit het idee dat het direct afrekenen van je maandelijkse energieverbruik helpt bij bewustwording van waar je deze energie eigenlijk voor gebruikt, en wanneer in het jaar je hoge of juist lage kosten hebt. Als je zelf stroom opwekt, met bijvoorbeeld zonnepanelen, zie je de effecten hiervan ook direct terug in je maandelijkse rekening. De slimme meter maakt dit allemaal mogelijk.

Uit allerlei onderzoek naar energiebesparing blijkt, dat directe feedback over verbruik een voorwaarde is om tot besparing te komen. Besparingspercentages van rond de 10-15% zijn dan haalbaar, zonder grote investeringen! Dat komt omdat veel energieverbruik te maken heeft met ons eigen gedrag. We kunnen huizen isoleren, maar als we vervolgens het raam open laten staan in de winter zal dit weinig helpen. We kunnen een op afstand instelbare thermostaat kopen, maar als we die alleen maar gebruiken om de CV alvast aan te zetten als we op weg naar huis gaan, zullen we alleen maar meer gas verbruiken in plaats van minder. We kunnen ons huis op 21° C verwarmen in de winter, maar ook op 19,5° C. Dit luister nauw, en een graad minder scheelt een hoop. Een warme trui doet de rest. En zo zijn er vele voorbeelden waarbij ons dagelijks gedrag in huis, en omgang met apparaten, directe invloed heeft op ons stroom– en gasverbruik, en daarmee op onze energiekosten.

Het was voor ons natuurlijk spannend of de Forstrom-formule dit effect ook zou gaan bereiken. De eerste resultaten zijn veelbelovend! We horen van klanten dat het ook echt zo werkt. Het is nu bijna leuk om maandelijks te zien wat het verbruik en de kosten geweest zijn! Het is elke maand weer een onderwerp voor aan de keukentafel, waarbij het hele gezin betrokken kan worden. Zo hou je aandacht actief, iets wat bij andere vormen van feedback, zoals met aparte displays, vaak een probleem is. Het is even leuk, maar na verloop van tijd verslapt de aandacht. Zo niet bij Forstrom. De maandelijkse rekening is elke keer weer een herinnering en een signaal dat bijvoorbeeld het seizoen aan het veranderen is en dat je weer op andere zaken moet gaan letten als je je energiekosten in de hand wilt houden.

Energie is een eerste levensbehoefte voor een modern en comfortabel leven. Het is ook een duur product. Forstrom helpt om de kosten zo laag mogelijk te houden. Dus hoe meer je bespaart, hoe beter voor jezelf, en voor het milieu. Want iedere besparing reduceert direct de hoeveelheid CO2 die de lucht in gaat bij het opwekken van deze energie.

Fijne winter!

Chris IJsbrandy
Forstrom
Haarlem
20 oktober 2016

PS Forstrom is zelf niet afhankelijk van de hoeveelheid energie die klanten verbruiken. De maandelijkse servicekosten die we berekenen dekken onze kosten. 

 

Offerte aanvragen3

Forstrom levert stroom en gas aan kleinverbruikers met een slimme meter. Forstrom is verkooppartner van Qwint B.V. te Hengelo

© 2018 Forstrom