Hoe zitten je energiekosten in elkaar

Vaste en variabele kosten
De meeste kosten zijn direct afhankelijk van de hoeveelheid stroom en gas die je verbruikt. In dit plaatje is de verdeling te zien van de jaarlijkse energiekosten over stroom, gas en de vaste componenten. Deze verdeling is gebaseerd op een stroomverbruik van 3.500 kWh per jaar (zonder eigen opwek) en een gasverbruik van 2.000 m3 per jaar. Dit zijn gemiddelde waarden die van huishouden tot huishouden flink kunnen verschillen. In dit voorbeeld is te zien dat de variabele gaskosten meer dan de helft van de totale kosten uitmaken. Stroomverbruik neemt ruim 1/3 voor zijn rekening. De vaste componenten (netbeheer, servicekosten en heffingskorting) bepalen in dit voorbeeld 12% van de totale rekening.

De variabele kosten voor stroom en gas bestaan uit de kale energieprijs, milieubelastingen en BTW. Zie onze actuele prijzen voor stroom en gas voor de samenstelling van deze maand.

 

Offerte aanvragen3

Forstrom levert stroom en gas aan kleinverbruikers met een slimme meter. Forstrom is verkooppartner van Qwint B.V. te Hengelo

© 2018 Forstrom