Waarom Forstrom

Energie besparen
Als je energiekosten wilt besparen zul je eerst moeten weten waarvoor en wanneer je energie verbruikt en wat de kosten hiervan zijn. De huidige energiemarkt helpt je daar niet echt mee. Elke maand hetzelfde voorschot, contracten die lange tijd vaststaan en prijzen die nooit veranderen zijn vooral voordelig voor het energiebedrijf, maar helpen niet om inzicht te krijgen in de kosten en te zien waar je kunt besparen. Het is de missie van Forstrom om klanten te helpen met het besparen op hun energiekosten, door veel meer inzicht te geven in hoe deze kosten ontstaan en in wat je er zelf aan kan doen om ze te beperken.

Exit voorschotmodel
Het voorschotmodel waarop de meeste energierekeningen gebaseerd zijn heeft veel beperkingen. Het is op schattingen gebaseerd, en op getallen die je zelf aan je energiebedrijf doorgeeft. Veel mensen vinden hun jaarlijkse energierekening onbegrijpelijk. De moed om hem te controleren of er iets zinvols mee te doen hebben ze meestal al lang opgegeven. 

Zelf stroom opwekken
Vooral als je met eigen opwek een bijdrage aan een duurzame energievoorziening wilt leveren zul je merken dat je maandelijkse voorschot nergens meer op slaat. Als oprichters van Forstrom weten we waarover we praten. We hebben vanaf 2006 zelf stroom opgewekt. Een min of meer correcte energienota hebben we sindsdien niet meer gezien...totdat we zelf klant bij Forstrom konden worden.

Slimme meter
De introductie van de ‘slimme meter’, die betrouwbare en nauwkeurige gegevens levert over de afgenomen en teruggeleverde energie, maakt het mogelijk maandelijks een kloppende rekening op te stellen. Forstrom is de eerste in Nederland die deze informatie consequent hiervoor gebruikt, ook als je zelf stroom produceert.

Voordelen
Kloppende maandelijkse informatie over verbruik en kosten is een eerste begin om te begrijpen waar de energie die je verbruikt of zelf opwekt blijft. Het helpt je om besparingsmogelijkheden te vinden. Je ziet direct de effecten van maatregelen of investeringen in je huis. Kortom het helpt je om (nog) bewuster met energie om te gaan en hiermee je portemonnee en het milieu te sparen. Want de goedkoopste en groenste energie is tenslotte de energie die je niet verbruikt! De informatie uit de slimme meter helpt ons ook bij het inkopen van energie, waardoor de prijzen van Forstrom laag kunnen zijn.

Verander de wereld
Forstrom is in Haarlem opgericht door mensen die al vele jaren actief zijn in de energiesector. We gebruiken deze ervaring nu om deze sector een beetje op te schudden, maar vooral om een energiebedrijf op te zetten waarvan we zelf graag klant willen zijn. Kom erbij, dan kunnen we samen de energiewereld veranderen!

Samenwerking met Qwint
Forstrom is een samenwerking met energieleverancier Qwint aangegaan om een start op de energiemarkt te kunnen maken. Door deze samenwerking kunnen wij van de ervaring van Qwint profiteren en kunnen we door het bundelen van het inkoopvolume direct goede prijzen aanbieden. Als je klant bij Forstrom wordt sluit je een levercontract met Qwint af. Qwint B.V. is gevestigd te Hengelo. 

 

Offerte aanvragen0


Forstrom levert stroom en gas aan kleinverbruikers met een slimme meter. Forstrom is verkooppartner van Qwint B.V. te Hengelo

© 2018 Forstrom