Samen energie besparen

Elke maand een kloppende rekening
Forstrom hanteert een nieuwe aanpak voor de maandelijkse facturatie van uw energiekosten. Forstrom rekent iedere maand de werkelijke kosten en opbrengsten direct met u af. Ook teruglevering van stroom wordt direct verrekend, waarbij Forstrom onbeperkt 'saldeert' als er wat te salderen valt (zie Teruglevering en saldering). Netto teruglevering vergoedt Forstrom tegen een aantrekkelijke prijs.

Leven met de seizoenen geeft u meer grip op uw energiekosten
Bij Forstrom krijgt u, als u beschikt over een slimme meter, iedere maand een kloppende rekening. Een aparte 'jaarnota' is dan overbodig. Geen verrassingen meer achteraf. U kunt iedere maand direct de gevolgen zien van veranderingen in uw huishouden of van de invloed van het seizoen of het weer op uw energiekosten. Ook eventuele teruglevering wordt direct verrekend. Levert u in de zomer meer stroom terug dan u afneemt, en verbruikt u dan geen of weinig gas, dan kan het zijn dat Forstrom ú betaalt in plaats van andersom. Ziet u in het najaar dat de kosten oplopen omdat het buiten kouder wordt en de dagen korter worden, dan kunt u direct bijsturen en nog eens extra kijken naar manieren om uw energievraag te beperken. U betaalt kortom elke maand de energie die u afneemt. Niet meer en niet minder, inclusief alle belastingen en vaste netwerk- en servicekosten die hier onderdeel van uitmaken.

Handige jaaroverzichten
Al is een jaarnota niet meer nodig, een jaaroverzicht is wel nuttig om over een langere periode uw energieverbruik en energiekosten te kunnen volgen. Dit jaaroverzicht zal Forstrom leveren zodra u 12 maanden klant bij Forstrom bent. 

Forstrom incasseert netwerkkosten en belastingen
Uw energieleverancier is de partij die in de markt is aangewezen om belastingen en netwerkkosten, die meestal meer dan de helft van uw rekening uitmaken, voor de overheid en de netwerkbedrijven te incasseren. Het zijn ook met name deze kosten die een energierekening ingewikkeld maken. Daar kan ook Forstrom helaas weinig aan veranderen, al zullen we onze uiterste best doen om uw rekening zo eenvoudig en transparant mogelijk te maken.

Wij maken uw rekening zo duidelijk mogelijk
Wij doen dit door op uw rekening een onderscheid te maken in 4 posten:

  1. Variabele kosten levering stroom: de stroom die Forstrom aan u levert en de volume-afhankelijke energiebelastingen die daarop van toepassing zijn.
  2. Variabele opbrengst teruglevering stroom (indien van toepassing): de stroom die u aan Forstrom teruglevert; hierbij kan ook van teruggave van energiebelasting sprake zijn; zie Teruglevering en saldering.
  3. Variabele kosten levering gas: het gas zelf en de volume-afhankelijke energiebelastingen.
  4. Vaste kosten en baten: aansluiting-afhankelijke netwerkkosten, heffingskorting energiebelasting en servicekosten Forstrom, afhankelijk van de diensten die u van Forstrom afneemt.

In de praktijk zult u zien dat de variabele kosten (1+2+3) op jaarbasis ongeveer 90% van uw totale energiekosten uitmaken. Dat betekent ook dat u ca. 90% van uw kosten zelf beïnvloedt door meer of minder energie te verbruiken! Voor ieder van deze 4 posten geven wij in uw Mijn Forstrom pagina's op onze website inzicht in de berekening die eraan ten grondslag ligt, zodat u uw rekening iedere maand eenvoudig kunt controleren.

 

Offerte aanvragen0

 


Forstrom levert stroom en gas aan kleinverbruikers met een slimme meter. Forstrom is verkooppartner van Qwint B.V. te Hengelo

© 2018 Forstrom